Palatul Topkapi

weekend Istanbul

site oficial : http://www.topkapisarayi.gov.tr/

Adresa: Piata Sultanahmet. Intrarea in palat se face pe strada Bâb-ı Hümâyun

Transport: Tramvai (statia Sultanahmet) ; Autobuz T4 (statia Sultanahmet)

Hagia Irene

Hagia Irene poate fi deschisa doar special pentru grupuri de peste 30 turisti, la cerere. Pretul pentru Hagia Irene : 25 Turkish Liras. Tichetele pentru hagia Irene nu sunt valabile pentru museu.
Visiting Hours:

MUSEUM : Ticket Price: 25 TL.

Program vara - 15 APRIL -1 OCTOBER Ore vizita: 09.00 - 19.00 ; program tichete intrare: 18:00

program iarna - 1 OCTOBER- 15 APRIL Ore vizita: 09:00- 17:00 ; program tichete intrare: 16:00.

HAREM : Ticket Price: 15 TL.

Program vara - 15 APRIL -1 OCTOBER Ore vizita: 09.00 - 17.00 ; program tichete intrare: 17:00

program iarna - 1 OCTOBER- 15 APRIL Ore vizita: 09:00- 17:00 ; program tichete intrare: 16:00.

Ghiduri audio pot fi inchiriate pentru pretul de 10 YTL.

Palatul Topkapi (în l. turcă: Topkapı Sarayı) a fost comandat de către sultanul Mehmed al II-lea Fatih în 1459 și terminat în numai 6 ani. Este simbolul și centrul Imperiului Otoman, localizat între golful Cornul de Aur și Marea Marmara, cu o vedere superbă asupra strâmtorii Bosfor.

weekend Istanbul din Timisoara
Palatul Topkapi a gazduit toti sultanii otomani pana la regatul lui Abdulmecid I (1839-1860), insumand aproape patru secole. Mahomed al II-lea a ordonat construirea palatului, imediat dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453. Formei finale a palatului ce acoperea o suprafata de 700.000 de metri patrati, i-a fost adaugat zidul de 1.400 de metri lungime. De-a lungul zidului exista trei porti principale: poarta Otluk, poarta Demir si poarta Imperiala (Bab-i Humayun), si cateva porti mai mici. Dupa regatul lui Mahomed al II-lea Cuceritorul, palatul s-a dezvoltat constant formand un complex de cladiri si anexe.


Palatul este format dintr-un ansamblu de mai multe clădiri mici, cu curți interioare impresionante și cu 4 zone importante înconjurate de ziduri înalte. În interior pot fi văzute: biserica Hagia Eirene, Muzeul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justiției, pavilionul Sfintei Mantii (care conține rămășițele profetului Muhammad), pavilioane și grădini, grajduri și trezoreria.

weekend Istanbul autocar din TimisoaraCuvantul „harem” insemnand „tabu” sau „interzis” a fost folosit in conceputul de familie in societatea islamica. Haremul este un loc privat si interzis unde dinastia locuia in palatul otoman. Haremul din Palatul Topkapi are aproximativ 300 de camere, 9 bai turcesti (hamams), 2 moschei, un spital si o spalatorie.

Poarta principala, Bab-i Humayun, este situata langa Ayasofya, ea conducand vizitatorii spre cele patru curti inconjurate de diferite structuri. In interior puteti vizita:
1. Cele patru curti
2. Poarta din mijloc (poarta salutului)
3. Bucatariile (Portelan chinezesc si japonez - Argintarii)
4. Sala Divan
5. Turnul de justitie
6. Sala armurii
7. Poarta fericirii
8. Camera tronului
9. Costume
10. Comoara castelului
11. Colectia de picturi in miniatura
12. Ceasurile
13. Pavilionul mantalei binecuvantate
14. Pavilionul Mecidiye
15. Camera unde se servea micul dejun si pavilionul Bagdad
16. Haremul

[http://www.tvl.ro/istanbul/obiectiveturisticeistanbul-palatultopkapi.html]

Breadcrumbs

Freestyle Testimonials: Testimonials

Aurelia
2018-05-04, 15:47
Multumim firmei Ebos Tour pentru tot ce ofera in excursiile organizate,organizare impecabila ,buna dispozitie si tot ce este necesar pentru o vacanta de vis ,poate avea oricine merge cu EBOS TOUR ,Multummim.
Daniela Adriana
2018-05-02, 18:49
Ebos Tour mi-a oferit inca odata sansa sa descopar o destinatie de vis Maramuresul cu toate frumusetile sale.Organizarea impecabila,programul turistic bine ales si atmosfera placuta m-au convins ca Ebos Tour e cea mai buna alegere pentru vacantele mele.Multumesc mult domnule Bosun si pe curand intr-o noua excursie.
Alina C
2018-03-12, 22:17
Excursia la Madrid a fost superba iar agentia si dl Bosun s-a ridicat la asteptarile noastre ca de obicei. Abia astept urmatoarele excursi.
Bogdana Domozina
2018-03-12, 19:29
Excursia de Madrid a fost foarte bine organizata. Programul excursiei s-a respectat. Organizare impecabila.
Cu siguranta, o sa mai mergem in multe excursii impreuna cu aceasta agentie.
Multumim
Mariuca Gaspar
2018-01-31, 20:02
Multumim EBOS pentru un vis transformat in realitate. Excursia la Roma prin organizare,conditii,ghid,grija purtata ne-a depasit toate asteptarile inca o data. Sotul s-a trezit cu descrierile ghidei in gand, eu inca ma cred acolo. Abia asteptam urmatoarele iesiri. Cu voi e ca si cum as fii un copil fara griji ca se ocupa Ebos de toate. Eu trebuie doar sa vin si de restul va ocupati voi
rezervari bilete de avion Timisoara