MARELE BAZAR shopping istanbul

weekend istanbul grand bazaar

Orar: Marele Bazar este deschis de luni pana sambata intre 9:00 si 19:00 (inchis duminica si in zilele de sarbatoare nationala)

Adresa: Marele Bazar este la doar 15 minute de mers de la Hagia Sofia

Marele Bazar ( Turcă : Kapalıcarsı, însemnând "Bazarul Acoperit"; și: Buyuk carsi, care înseamnă "Marele Bazar" ), în Istanbul, este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, cu 61 strazi acoperite și peste 3.000 de magazine, care atrag între 250.000 și 400.000 de vizitatori zilnic. Se intinde aproximativ de la est la vest între moscheile Beyazit și Nuruosmaniye . Se poate ajunge ușor de la Sultanahmet și Sirkeci cu tramvaiul ( linia "T1" , stația de tramvai "Beyazıt-Kapalıcarsı").

Construcția de bază a viitorului Grand Bazaar a inceput in iarna 1455/56, la scurt timp după cucerirea Constantinopolului de catre otomani. Sultanului Mehmet al II-lea a dorit un edificiu ridicat pentru comercializarea cotelor de textile. In numele său, Cevahir Bedestan (în engleză: Gems Bedesten; dar, de asemenea, în limba turcă otomană : Bezzazistan-I-Cedid, ceea ce înseamnă în limba engleză: New Bedesten) cuvântul "Bedesten" este o alterare a cuvântului persan bezestan ( Bedesten ), derivat din bez ("pânză" ), și înseamnă "bazar pentru vânzătorii de stofe".

La începutul secolului al XVII-Marele Bazar a atins forma sa finală. Dezvoltarea imensa a Imperiului Otoman în trei continente, controlul total al comunicatiilor intre Europa si Asia a dus la dezvoltarea acestei piete imense. Potrivit mai multor călători europeni, la acel moment, și până în prima jumătate a secolului 19, bazarul era de neegalat în rândul piețelor din Europa în ceea ce privește abundența, varietatea și calitatea produselor puse în vânzare. În Bazar existau 67 strazi (fiecare poartă numele vânzătorilor unei anumite marfi), mai multe piatete utilizate pentru rugăciunile zilnice, 7 fantani 5 moschei, 18 porți care se deschideau în fiecare zi dimineața și se inchideau seara (de la acestea vine numele modern al pieței, "Piata închisa" ( Turcă : Kapalıcarsı).

Cateva strazi:

  • Bijutieri și brățări de aur de-a lungul Kalpakcılar Caddesi;
  • Brățări de aur de-a lungul Carsısı Kuyumcular;
  • Mobila de-a lungul Divrikli Caddesi;
  • Covoare de-a lungul Sahaflar Caddesi;
  • Produse din piele de-a lungul Perdahçılar Caddesi
  • Haine din piele si casual la Bit Pazarı;

Breadcrumbs

Freestyle Testimonials: Testimonials

MoviKes
2019-01-18, 12:17
Showbox is a popular app for Android. It also works for iOS. http://kyleyama.tumblr.com
GeorgePlasy
2019-01-17, 10:40
Elton John is my favourite piano musician of the world. Elton fans, let's unite at https://www.facebook.com/Elton-John-Tour-Tickets-Concerts-219000645159063/! Full list of Elton John Concerts in the USA and Canada!
CliffKes
2019-01-09, 11:41
Joe Bonamassa is an acclaimed nation vocalist, so don't miss the likelihood to visit Joe Bonamassa tour 2019
Dobrota Ancuta
2018-11-01, 14:02
Lisabona 9-14 oct : Este un oras minunat care merita neaparat vizitat . Locatia, ghidul si organizarea au fost peste asteptari . Recomand cu drag Ebos Tour!
Iager Daniela
2018-10-18, 23:51
Am participat la excursia organizata de Ebos Tour la Lisabona.Pot spune ca am repetat experienta reusita a city break ului la Istambul.Incepand cu transferul la aeroport la Budapesta,continuand cu cazarea la un hotel din centrul Lisabonei,turul Lisabonei,excursiile la Sintra,Cabo de Roca,Cascais, Fatima totul a fost superb si f bine organizat!Multumim Ebos Tour
rezervari bilete de avion Timisoara