EXCURSIE ISRAEL IORDANIA [PETRA] 5-12 mar 2019

[VIZITA PETRA INCLUSA]

8 zile/7 nopti

950 EUR/PERS

EARLY BOOKING  850 EUR/PERS

+140 usd: TAXA IORDANIA + TIPS + EXCURSIE ZIUA 6 : MAREA MOARTA

  • -AVION WIZZAIR, BAGAJ DE MANA 55X40X23 CM /10 KG
  • -7 NOPTI, DEMIPENSIUNE
  • -GHIZI LOCALI - ISRAEL, IORDANIA
  • -INSOTITOR ROMAN DE GRUP
  • -BONUS ! Acces wizz prioritar (inclusiv baga de mana mic suplimentar, 40 x 30 x 18 cm, de exemplu: cameră foto, geantă de laptop

SUPLIMENTAR. CA IN TOATE EXCURSIILE tutror agentiilor turoperatoare : ISRAEL IORDANIA:TAXA trecere ISRAEL  IORDANIA ISRAEL 45 usd/pers + BACSIS 35 usd/pers

OPTIONAL : Bagaj de cala cf Wizz (acum aprox 100-110 eur). Unii turisti pot sa se grupeze pentru un bagaj de cala, daca vor considera ca este necesar.

zbor WizzAir

05 mar 06.10-09.15

12 mar 10.05-13.20

 

PROGRAM GENERAL

Programul poate fi modificat in functie de diversi factori : vreme, controale vamale etc etc..

Ziua 1. Intalnire aeroport ora 4.30, zbor Timisoara -Tel Aviv. Tel Aviv-APEDUCT Cesareea, Haifa si biserica Bunei Vestiri din Nazaret, cazare Tiberias

Ziua 2. Capernaum - Tabgha apoi Iordania, cazare Amman

Ziua 3. Petra, cazare Amman

Ziua 4. Madaba, Muntele Nebo, locul Botezului si Ierihonul cazare Bethleem

Ziua 5. Biserica Nașterii Bethlehem si câmpul pastorilor. Ierusalim: muntele sion( cina cea de taina, biserica adormiri maici domnului, motmantul regelui David)

Ziua 6. Timp liber sau Optional Masada si Marea Moarta. $60 PER PERSON

 

Ziua 7. Ierusalim: muntele Maslinilor( biserica Tatăl Nostru; biserica Diminua Flevit- Domnul a plâns; gradina Gethsemane; biserica mormântului Sf. Maria) Via Dolorosa cu biserica Mormântului Sfânt.

Ziua 8. Transfer aeroport. Zbor spre Timisoara

 

Ziua 1) Sosire Tel Aviv întâlniți autobuzul și ghidul apoi transfer pentru o vizita scurta Haifa și apoi la hotelul din (Nazaret sau) Tiberias pentru cină și peste noapte.

Ziua 2) mic dejun apoi vizita Capernaum - Tabgha apoi transferați la graniță pentru a trece la Iordania și plecare spre Amman pentru cină și cazare

Ziua 03) Petra - înapoi la Amman pentru cină și peste noapte.

Ziua 04) Madaba - Mt. Nebo - treceți de podul Allenby și vizitați locul botezului Qasr alyahud - Jericho apoi transferați la Betleem pentru cină și peste noapte

Ziua 5) Începem cu o vizită în țara Side of the Shepherds 'Fields, pentru a aminti veștile Îngerilor despre păstori. În orașul Betleem vom merge la venerarea Sfintei Grota a Nașterii și la Vederea Mângâietorului și a Grotei Sf. Ieronim. De asemenea, vom vedea biserica franciscană a Sf. Ecaterina. Vom merge apoi de-a lungul zidurilor orașului vechi până la Muntele Zion și vom vizita situl tradițional al camerei superioare din apropiere, amintindu-ne de Cina cea de taină, de duminica de Paști și de Duminica Rusaliilor. În apropiere, vom vedea Biserica Abbey din Dormition care onorează trecerea Fecioarei din această viață în Cer.


ZIUA 6) Timp liber SAU OPȚIONAL: Vizitați Masada, cetatea de vârf a lui Herod care a devenit ultima fortăreață a răzvrătirii evreiești împotriva romanilor. Navigați cu telecabina spre vârf pentru a explora. Verificați resturile lagărelor romane și rampa de asediu de mai jos. vă veți opri pentru scurt timp la malurile Mării Moarte pentru o intrare rapidă în apele cu ape și minerale încărcate. $ 60 PERSONAL


Ziua 7) În dimineața aceasta vom conduce spre vârful Muntelui Măslinilor pentru o vedere spectaculoasă a "orașului de aur" al Ierusalimului. Vom vizita și Capela Înălțării și Biserica din Pater Noster (comemorarea rugăciunea Tatălui nostru) În timpul călătoriei noastre, vom vizita capela lui Dominos Flevit. Și acolo ne vom bucura de o panoramă minunată asupra orașului Ierusalim. Apoi vom continua pe drumul spre Grădina din Ghetsimani și vom vizita Bazilica Agoniei și Mormântul Mariei. Această după-amiază, Via Dolorosa, vom intra apoi în Biserica Sfântului Mormânt și înăuntru, vom vizita Golgota și Sfântul Mormânt . Înapoi la hotel pentru cină și peste noapte


Ziua 8) transfer la aeroportul din Tel Aviv pentru plecare spre Timisoara.

 

 

Name : Israel Iordania tour

8 zile / 7 nopti 

Dates : 05-12 martie 2019

 

 

Operator : Ebos Tour / Romania


 

Excursie si Pelerinaj in Tara Sfanta si PETRA- Iordania

Tarif 850 EUR / pers

Daca se achita pana la 31 ianuarie TARIFUL este 820 Eur

Perioada 23 martie – 30 martie 2015- 8 ZILE

 

Ziua I: CATRE ŢARA SFANTA

Plecare din Timisoara, Arad si Oradea, catre aeroportul din Budapesta, de unde se zboara catre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv - ISRAEL. De la aeroport vom merge catre hotelul din Haifa/Tiberias.

In drum spre Haifa trecem pe langa Caesareea si admiram apeductul roman. Haifa al treilea oraş port ca mărime din Israel este situat în golf, la poalele Muntelui Carmel. Admiram Templul Cultului Bahai, cu grădinile sale superb terasate, sit Patrimoniu UNESCO şi încântaţi de atâta frumuseţe, poposim la Mănăstirea Stela Maris (Steaua Mării) - construita peste Pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Cazare şi cină.

 

Ziua a II-a: Muntele TABOR, MAREA GALILEI, CAPERNAUM, MT FERICIRILOR

Mic dejun. Urcăm pe Muntele Tabor vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul unde s-a pretrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus. Coboram spre Marea Galileei, optional plimbare cu vaporasul, cost 10 euro. Plecăm spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfântului Petru si sinagoga – centrul slujirii Domnului. Ne continuăm traseul spre Tabgha, unde Hristos a înmulţit 5 pâini si 2 peşti ca să ajungă la 5000 de oameni şi apoi poposim pe Muntele Fericirilor, o colină domoală, de 560 m înălţime, în mijlocul cîmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei – vizitarea bisericii - unde Isus a predicat ,,Predica de pe munte” si Rugaciunea Domnului a fost spusa pentru prima data – Biserica Sfintii Apostoli. Vizita la fabrica de diamante. Întoarcere la hotel în Haifa / Tiberias; cină şi cazare.

 

Ziua a III-a: DE LA NAZARET LA IERUSALIM

După micul dejun ne îndreptăm spre Nazareth, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Vizităm Biserica catolica a Bunei Vestiri, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anunţat-o pe Fecioara Maria, că va naşte Fiul Domnului, apoi vizităm Biserica Ortodoxă Grecească „Sf. Gabriel”, unde în altarul mic şi întunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii. Plecăm spre Cana Galileei (Kafi Kana), unde Hristos a făcut prima minune, transformând apa în vin, în casa lui Simon Cananitul. Dupa aceea ne vom indrepta catre Yardenit locul amenajat de botez pe râul Iordan.

Spre Ierusalim „oraşul sfânt”, capitala lui David. Urcăm Muntele Măslinilor, privim Valea Gedronului/Valea Iosafat, presărată cu mormintele celor care doresc să învieze primii şi Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire. Vizităm Biserica Tatăl Nostru, unde Iisus i-a învăţat pe ucenicii săi cum sa se roage. Cină şi cazare în Betlehem.

 

ZIUA IV: IERUSALIM

Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi - Muntele Măslinilor, vizitarea Manastirii Eleon şi a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plâns); Biserica Mormântului Maicii Domnului, Grădina cetate prin Poarta Sf. Ştefan, Gradina Ghetsemani unde Isus s-a rugat in noaptea arestului. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, Piatra ungerii, vizitarea paracliselor sfinte pâna la Sfântul Mormant. Urcare pe Golgota. Cină şi cazare în Betlehem.

 

Ziua a V-a: BETHLEHEM - IERUSALIM

După micul dejun vizitam Bethlehem-ul, locul naşterii lui Iisus, zona de Autoritate Palestiniana, vizităm Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ridicată de Împărăteasa Elena peste peştera în care s-a născut Iisus, vizitarea Bisericii romano catolice Sfanta Ecaterina, Grota Laptelui si Biserica Pastorilor. Apoi vizitam Manastirea de maici Sf. Teodosie. Ne indreptam spre manastirea greco-ortodoxa din Pustiul Iudeii, Sf. Sava. Aceasta manastire a luat fiinta in sec V si este considerata a fi printre cele mai vechi din lume, fiind printre putinele lacasuri cu viata neintrerupta de rugaciune si cu pastrarea intocmai a traditiilor sfinte. Traversam granita si ne indreptam spre Ierusalim. urcăm pe Muntele Sion şi ne închinăm la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani s-a petrecut Cina cea de Taină, apoi vizităm Mormântul Regelui David si Zidul de Vest/Zidul Plangerii.

Cină şi cazare în Betlehem.

 

Ziua VI: MAREA MOARTA-MAREA ROSIE

Mic dejun. Incepem traseul cu deplasare in desert la Hozeva, la Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se pastreaza moastele Sf Ioan Romanul de la Neamt și Muntele Ispitei unde Isus a fost ispitit timp de 40 de zile. Turul nostru va continua până la Ierihon cel mai vechi oras, unde putem vedea ,,dudul lui Zacheu” vamesul si vom face un popas la Biserica si caminul romanesc.

Apoi ne indreptam spre Marea Moarta: baie si cosmetice, dupa care mergem spre Eilat. Cină şi cazare în Eilat .

 

Ziua VII: PETRA** – MINUNEA LUMII CONTEMPORANE / EILAT

Pentru cei care sunt in Eilat: Mic dejun, timp liber, baie si soare la Marea Rosie. Optional Petra ** (199 euro / persoana). Trecerea in Iordania prin punctul de frontiera Arava. Pornim spre Petra - capitala Nabatienilor, „cetatea roz roşiatică” construită din clădiri tăiate în stâncă, veche de peste 2.000 ani, dar redescoperită in 1812 dupa 300 de ani de uitare. Aşezată într-un canion care îi conferă o pozitionare naturală excelentă, cetatea a rezistat atacurilor elenilor si romanilor conduşi de Pompei, dar a fost invinsă de armatele lui Traian. Dupa amiaza spre seara intoarcere in Eilat. Cina si cazare in Eilat.

 

Ziua VIII: Spre Casa: EILAT – TEL AVIV – BUDAPESTA…

Mic dejun. In drum spre aeroport vizitam Ein Karem - locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul, apoi o vedere panoramic asupra Tel Avivului – in cartierul Jaffa ( daca timpul ne permite). Transfer la aeroport; formalitatile de imbarcare incep cu 3 ore inainte de decolare.

 

Excursie optionala din EILAT: - PETRA –Iordania:  199 euro/pers ( min 20 pax)

 

 

PRETUL FINAL INCLUDE:

transport avion + autocar de lux in Israel

taxa de aeroport/securitate, transfer aeroport –hotel - aeroport

7 nopti cazări hoteluri - 2 nopti in Haifa 3/4*+ 3 nopti Betlehem 3/4*/ 2 nopti Eilat 3/4*

demipensiune (mic dejun + cină)

intrări la obiectivele mentionate cu exceptia optionalelor

transferuri şi excursii conform  program

ghid israelian licentiat si vorbitor de limba romana pe toata durata programul;

transferul la/ de la aeroport Budapesta

asistenţă turistică ;

PRETUL NU INCLUDE:

bacşişurile pentru ghid si sofer in Israel (se colecteaza la plecarea din Budapesta 30 euro/pers)

băuturile la cină;

asigurarea medicala ;

suplimentul single: la cerere

excursiile optionale.

MENTIUNE:

Pasaport valabil 6 luni de la iesirea din Romania.

Programul poate fi rearanjat, mentinindu-se toate obiectivele de vizitat.

BONUS: Excursie la Tabor, Hozeva, Sf Sava si Theodosie !

Breadcrumbs

rezervari bilete de avion Timisoara