Weekend Praga din Timisoara Manastirea Loreta

 

Este un obiectiv turistic important ce trebuie vizitat in acest weekend Weekend Praga din Timisoarain Praga, situat in partea istorica a orasului. Pe langa arhitectura foarte frumoasa si tezaurul de obiecte religioase, aceasta manastire are si o poveste deosebita.

 

Sub numele de “Manastirea Loreta” vom descoperi, de fapt, un complex arhitectural din secolul al XVII-lea, construit in stil baroc.

 

La origine, a existat capela din marmura ce reproduce fidel casa Sfintei Fecioare, casa aflata acum la Loreto, langa Ancona, in Italia. Acestei capele i s-au adaugat de-a lungul timpului alte constructii si terenuri.

 

Se spune ca pentru construirea capelei de la Praga, a fost adusa o grinda si cateva caramizi chiar de la casa din Loreto.

 

Casa Sfintei Fecioare, de la Loreta, este casa despre care se spune ca a fost, pur si simplu, mutata acolo de ingeri, de la Nazaret. Este casa in care s-a nascut Sfanta Fecioara si a avut loc Buna Vestire precum si Intruparea Mantuitorului. Aceasta casa a fost transformata de apostoli in biserica.

 

In 1291, cand Ierusalimul a fost ocupat de turci, ingerii ar fi luat in chip miraculos casa Sfintei Fecioare de la Nazaret si ar fi transportat-o in Tersatto in fosta Iugoslavie, pentru a o proteja impotriva paganilor. De aici ar mai fi fost mutata de inca trei ori pana a ajuns in Loreto, in 1294. Motivul mutarilor: modul necorespunzator in care a fost cinstita relicva.

 

In 1296, Sfanta Fecioara ar fi aparut in vis unui om credincios si i-ar fi dezvaluit istoria casei. Pe baza informatiilor astfel transmise, s-au facut verificari la Nazaret in locul indicat de Sfanta Fecioara, loc in care a fost descoperita fundatia casei mutata la Loreto, fundatie care avea exact aceleasi dimensiuni ca si casa aparuta in mod miraculos la Loreto.

 

Se pare ca in Boemia si Moravia exista inca vreo 50 de replici ale acestei case.

 

 

Weekend Praga din Timisoara, Praga, Weekend

Breadcrumbs

rezervari bilete de avion Timisoara