WEEKEND IN MARAMURES

28 apr - 1 Mai 2018

AUTOCAR

135 eur/pers in camera dubla

 

După ani şi ani de citybreak-uri, tururi sau sejururi organizate la minut, Paris, Londra, Barcelona, Madrid, Istanbul, Venetia, Florenta, Praga, Viena, Roma etc. etc.  iată că va propunem un weekend relaxant, deconectaţi de internet (daca se poate), email, televizor, evenimente sociale sau ştiri dezolante despre atentate. Nu mai alergam într-o permanentă luptă cu timpul, pentru a vedea tot ce se poate. Sa savuram graiul maramuresan, obiceiurile, o plimbare cu mocanita, Sapanta, Barsana, Muzeul Satului Maramuresan si nu in ultimul rand un pahar de horinca la un FOC DE TABARA!

PROGRAMUL POATE FI MODIFICAT IN FUNCTIE DE CONDITIILE METEOROLOGICE

Ziua 1

Plecare dimineata devreme. Traseu Timisoara-Arad-Oradea-Sapanta. Ne oprim sa vedem Cimitirul Vesel de la Sapanta (intre primele 10 cele mai vizitate necropole din lume). considerat un adevărat muzeu de artă populară in aer liber.

Este de admirat cum meşterul popular Ioan Stan Patras a reuşit să aducă o altfel de perspectivă asupra morţii şi o notă de culoare unui eveniment gri din viaţă. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn ,după moartea acestuia opera a fost continuată de ucenicul sau Dumitru Pop Tincu. Dupa ce crucea a fost sculptată ea este vopsită cu un fundal albastru denumit“Albastru de Săpânţa“. iar scenele sunt pictate în culori puternice: galben, rosu, alb şi verde.

Apoi vom vizita şi Mănăstirea Săpânţa Peri (cea mai înaltă biserică de lemn din lume).

Ne continuam drumul spre Sighetul Marmatiei si vizitam Muzeul Satului Maramureşan. Muzeul Satului Maramureşan amplasat în partea de est a oraşului Sighetu Marmaţiei, pe Dealul Dobaieş include gospodării cu arhitectură populară tipică zonei Maramureşului şi obiecte tradiţionale din viaţa satului maramureşan.

Oprire la pitorescul Complex Mănăstiresc Bârsana. Biserica este aşezată pe o colină, înconjurată de o livadă, şi este una din cele opt biserici din Maramureş aflate pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Ea a fost construită din grinzi mari din stejar, pe o fundaţie din blocuri masive de piatră.

Spre seara ajungem la Pensiunea la care vom fi cazati 3 nopti. O pensiune deosebita !

 

 

 

 

Ziua 2

Mic dejun. Relaxare si plimbari in natura sau OPTIONAL:

Plecare spre Viseu pentru o plimbare cu mocanita.

 

 

Plecare dimineata spre punctul de start al Mocăniţei din Valea Vaserului, principala atracţie a Maramuresului şi una dintre cele mai mari valori culturale ale ţării încă în stare de funcţionare, ce te duce cu gândul în alte timpuri. Plecarea este la ora 10:00, iar întoarcerea în jurul orei 15:30.

Valea Vaserului face parte din Parcul Natural Munţii Maramureşului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus până la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă împădurită extinsă, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Aceasta zonă a Maramureşului se află sub protecţie europeană, utilizarea ei forestieră este însă permisă, obligaţiile ecologice asigură faptul că pădurea va fi conservată la capacitatea ei actuală.


Seara ne întoarcem la pensiune şi luăm cina.

Ziua III

 

Mic dejun. Relaxare si plimbari in natura sau OPTIONAL: Vizitam Cascada Cailor.

După această experienţă maramureşană ne întoarcem la pensiune, facem o plimbare prin împrejurimile acesteia. Ultima seară luăm cina şi vom sta la un foc de tabără.

 

 

Ziua IV

 

Mic dejun. Plecare spre Timisoara

 

 

TARIFUL INCLUDE

transport autocar

cazare 3 nopti in camera dubla (pat matrimonial)

mic dejun

cina

 

TARIFUL NU INCLUDE

 

optional ziua2-70 RON se achita la inscriere (min. 30 pers) : transport Viseu de Sus+ bilet mocanita. 95 ron/pers

[In zilele de 28-29-30 aprilie si 1 mai, tariful la Mocanita s-a marit cu +32 lei/pers]

optional ziua3- 20 RON la inscriere (minim 30 pers) : transport catre Borsa (nu este inclus tarif telescaun) Tarif telescaun 30 ron

 

supliment cazare vile rustice xx eur/pers (Casa din Copac, Casa Mamei Batrane, Casuta din Poveste - fiecare vila are o singura camera, pat matrimonial)

supliment cazare camera single standard 40 eur

SAUNA  10 RON

JACUZZI 10 RON

 

Programul poate suferi modificari, in functie de vreme, trafic etc.

 

 

 

 

 

Breadcrumbs

rezervari bilete de avion Timisoara