Atractii turistice Venetia

 

-Bella Italia-

 

      

    Veneţia insulară  este oraşul aşezat pe 118 insule; are 354 poduri şi 177 canale. Încrengătura de străduţe înguste şi canale este însă una memorabila, astfel ca pentru a cunoaste adevaratul farmec al Venetiei trebuie sa strabatem acest oras atat pe jos  cat si pe apa cu vaporetto sau gondola.

In Venetia este bine sa te "pierzi" pe stradute pentru a cunoaste magia acestui loc unic in Europa, un loc cu un farmec deosebit.
Excursia cu vaporaşul sau gondola pe canalele Veneţiei incepe cu Canal Grande, o arteră plina cu palate în stil gotic sau renascentist. La toate acestea se mai adaugă şi bisericile şi podurile ce traversează canalul: Rialto, Ponte del* Accademia, Ponte degli Scalzi .

 

       Laguna Venetiei: Murano, Burano. Torcelo(un tur de 3-5 ore  pentru a descoperi partea de Nord a Lagunei Venetiene.

         1. Murano-insula sticlei, este una dintre insulele din laguna venetiana si un simbol al sticlariei de lux.

      In anul 1291, sticlarii venetieni au fost siliti sa se mute pe aceasta insula pentru a nu mai da foc orasului cu . Sticlarii de aici au dat nastere unei industrii infloritoare, facand din aceast loc o insula recunoascuta in intreaga lume.

      Se considera ca fabricarea sticlei de Murano îşi are originile în Roma şi Veneţia sec al IX lea , când pietricelele din sticlă reprezentau o monedă folosită la comerţul cu ţările asiatice şi arabe.Popoare precum fenicienii, sirienii sau egiptenii au influenţat puternic tehnica în care a fost creată sticla veneţiană, urmata de cea de Murano.

       Din Venetia se ajunge usor la Murano cu vaporetto: de la statia San Zaccaria se ia vaporetto nr 42,

de la Fondamente Nove :autobuzele Nr. 41 sau Nr. 42, e la Piazzale Roma se pot lua: vaporasul DM (Diretto Murano) sau Vaporetto Nr. 41.Daca timpul este foarte scurt si vreti sa ajungeti rapid la destinatie puteti poti lua un taxi pe apa de oriunde, catre Murano .

 

        2. Burano-insula dantelei si a broderiilor venetiene. Dantela de Burano fost si este de o calitate foarte apreciata in Europa. Pe insulita Burano se lucreaza inca dantele pretioase cunoscute sub denumirea de merletti.Tot aici intalnim si muzeu dedicat acestor dantele.

Dar insula Burano nu este cunoscuta doar pentru frumoasele dantele cat si prin curcubeul casutelor, este o explozie de culoare care lumineaza privirile turistilor.Insula are un aer boem si atmosfera calma, linistitoare.

Din Venetia se poate ajunge usor cu vaporetto(compania ACTV), cu linia LN (Laguna de Nord), cel mai simplu si direct de la statia Fondamente Nuova, cu nr. 12 sau 14.

 

           Insula Torcello  reprezinta o calatorie fascinanta in timp

Insula Torcelo este cea mai nordica  din laguna venetiana , situata la 8 km de Venetia, un loc bogat prin istoria lui, dar si prin arhitectura sa antica. Este o insula mai mica decat celelalte, avand doar cateva zeci de locuitori in prezent,fiind o destinatie excelenta pentru turistii iubitori de istorie si pentru cei  dornici de a explora natura.

 

      Bazilica San Marco din Piata San Marco este cunoscuta si sub numele de Biserica de aur atât pentru exteriorul ei maiestuos care, pare scăldat în aur, cât şi datorită interiorului ei cu pereţii îmbrăcaţi  în mozaicuri pe fundal de aur.

     Bazilica San Marco este  mândria Venetiei este o adevarata comoara a Venetiei,o imbinare perfectă între arhitectura (romanica şi venetian-bizantina la exterior, bizantina în interior ) şi artă.Aici veti gasi 8000 mp de decoraţiuni cu mozaicuri bizantine ce îmbracă pereţii interiori de la podea şi până sus la pandantive şi cupole, cât şi de numeroase comori de artă.

 

 

     Carnavalul din Venetia-o sarbatoare anuala a mastilor s extravagantei, este cu siguranta cel mai cunoscut eveniment de acest gen din Europa

Este un obicei vechi de multe secole (atestat documentar pentru prima data in 1094, este, in realitate, mai vechi, avandu-si originea, dupa unii istorici, in sarbatorile romane).

In perioada carnavalului strazile oraşului sunt fi împânzite de numeroşi turisti mascaţi.In ultima zi de carnaval, se acordă premiul pentru cel mai fastuos costum din timpul festivităţilor, pe scena ridicată în Piaţa San Marco, centrul procesiunilor feerice din cadrul carnavalului.

 

 

     Gondola, vehiculul simbol al Venetiei, nu arata asa intamplator: a fost construita astfel incat gratie formei ei zvelte, se poate strecura pe canalele inguste, pana la usile caselor.

 

    Muzeele din Venetia

In Venetia sunt peste 15 muzee, mai mari si mai mici, pe continent si pe insule (la Murano e un muzeu al sticlariei, care prezinta, in mii de exponate, lunga poveste a acestui mestesug)  plus zeci de palate (palazzi) si vile, fostele resedinte senioriale care pastreaza amintirea splendorii din vremurile de aur ale orasului.

    -Palatul Dogilor aflat in imediata vecinătate a Bazilicii San Marco.Acesta a fost restaurat în nenumărate randuri. În interiorul său  remarcam un important muzeu ce găzduieşte operele pictorilor veneţieni Tintoretto şi El Verones.

Exteriorul din marmura alba si roz poate fi admirat gratuit din Piata San Marco dar pentru a cunoaste minunile lasate de numerosi arhitecti, pictori si sculptori in interiorul palatului, trebuie sa platiti biletul de intrare.


 

 

    - Muzeul Correr ne plimba prin  istoria şi arta Veneţiei, de la originile picturii veneţiene până la sfârşitul secolului XVIII. Muzeul a fost infiintat cu ajutorul lui Teodoro Correr, care a donat Veneţiei colecţia sa privată. Colecţia cuprinde numeroase  picturi, hărţi, obiecte, monede, armuri, etc. 
Dintre picturile cele mai renumite  aici intalnim:“la Piedad” de Antonello da Messina.

    -Ca’ Pesaro-palat maiestuos aflat la malul Canalului Mare-

    -Ca’ Rezzonico

    -Palatul Grassi

 

     Piata San Marco este cea mai renumita atractie turistica a Venetiei iar Podul Rialto este obiectivul ei central. Podul Rialto a fost construita in 3 ani, intre 1588 si 1591, astfel au fost inlocuite mai multe podulete din lemn ce existau inca din secolul al XII-lea.

 

 

   Vezi si:   http://www.ebostour.ro/index.php/9-italia/561-sejur-6-zile-lido-di-jesolo-venetia

Breadcrumbs

Freestyle Testimonials: Testimonials

Aurelia
2018-05-04, 15:47
Multumim firmei Ebos Tour pentru tot ce ofera in excursiile organizate,organizare impecabila ,buna dispozitie si tot ce este necesar pentru o vacanta de vis ,poate avea oricine merge cu EBOS TOUR ,Multummim.
Daniela Adriana
2018-05-02, 18:49
Ebos Tour mi-a oferit inca odata sansa sa descopar o destinatie de vis Maramuresul cu toate frumusetile sale.Organizarea impecabila,programul turistic bine ales si atmosfera placuta m-au convins ca Ebos Tour e cea mai buna alegere pentru vacantele mele.Multumesc mult domnule Bosun si pe curand intr-o noua excursie.
Alina C
2018-03-12, 22:17
Excursia la Madrid a fost superba iar agentia si dl Bosun s-a ridicat la asteptarile noastre ca de obicei. Abia astept urmatoarele excursi.
Bogdana Domozina
2018-03-12, 19:29
Excursia de Madrid a fost foarte bine organizata. Programul excursiei s-a respectat. Organizare impecabila.
Cu siguranta, o sa mai mergem in multe excursii impreuna cu aceasta agentie.
Multumim
Mariuca Gaspar
2018-01-31, 20:02
Multumim EBOS pentru un vis transformat in realitate. Excursia la Roma prin organizare,conditii,ghid,grija purtata ne-a depasit toate asteptarile inca o data. Sotul s-a trezit cu descrierile ghidei in gand, eu inca ma cred acolo. Abia asteptam urmatoarele iesiri. Cu voi e ca si cum as fii un copil fara griji ca se ocupa Ebos de toate. Eu trebuie doar sa vin si de restul va ocupati voi
rezervari bilete de avion Timisoara