Weekend Praga din Timisoara Muzeul sexului

Muzeul sexului Praga!

Praga gazduieste unul dintre cele mai bizare muzee. Este vorba despre muzeul erotic, locul unde pot fi vazute masinarii si obiecte sexuale. Cei mai putin conformisti pot vedea aici cum sa isi condimenteze viata sexuala. In vitrine sunt expuse de la banalele vibratoare, pana la masinarii sexuale pentru sado-masochisti. Si pentru ca nimeni sa nu se gandeasca prea mult la ce foloseste un anumit obiect sexual, exista fise pe care sunt prezentate detaliat.

Sex Machines Museum din Praga (Muzeul Maşinăriilor Sexuale)
Weekend Praga din Timisoara

Poate chiar mai obraznic decât cel din Barcelona, îşi face apariţia muzeul din Praga. Pe lângă figurinele din lut care explică diferite poziţii sexuale, cehii apreciază şi mai mult jucăriile sexuale care îmbunătăţesc partidele de sex.

Iar aici vei descoperi peste 200 de instrumente erotice ce îşi au originea în zone din toate colţurile lumii. Pentru scurtă exemplificare, acolo există “condimente piperate”, cum ar fi: o manivelă, o oală cu oglindă pentru voyeuri, instrument electric împotriva masturbării etc.  [in centru langa ceasul astronomic si daca tot treceti pe acolo ]

Open 10:00-23:00 daily.

Location: Melantrichova 18, Prague 1.

Admission: 250 CZK (large groups discounts)

Weekend Praga din Timsioara, Praga, Weekend Praga, Timsioara

Weekend Praga din Timisoara Muzeul de Ciocolata din Praga

 

Weekend Praga din Timisoara

unul dintre primele zece muzee de acest gen din lume .Muzeul se afla in centrul orasului vechi, in apropiere de statia de metrou Mustek,

chiar in spatele Bisericii Sf. Maria din Tyn.

 

Opening Hours:

Choco-Story, The Chocolate Museum is open every day from 10:00 am - 7:00 pm.

Entrance Fees:

180,- CZK

ADULTS

150,- CZK

GROUPS (min. 10 person)

120,- CZK

65+, STUDENT

50,- CZK

CHILDREN 3 - 6 year

450,- CZK

FAMILY - 2 + 3

Muzeum is located at Celetná street no. 10, Praha 1.

Weekend Praga din Timisoara Muzeul torturii

Cum iesi de pe Podul Carol si te pregetesti sa intri Mala Strana, centrul vechi din Praga, te asalteaza din toate partile oferte, sageti, semne, fa o plimbare cu barcuta pe Vltava, vino la cel mai mare club din Europa de Est (Karlovy Lazne), intra in Muzeul Torturii... hopa, aici era!weekend praga din timisoara

Cu intrarea intr-un gang si dispus pe 3 etaje ale unei cladiri vechi de pe malul Vltavei, Muzeul Instrumentelor de Tortura Medievala din Praga are vreo 60 de astfel de dracovenii, insotite de explicatii multilingve. Majoritatea exponatelor au si... manual de utilizare (reproduceri dupa desene medievale), dupa care iti dai seama si mai bine ce poate face instrumentul mort din fata ta.

La inceput te uiti destul de relaxat: un scaun cu tepi, un pat cu tepuse, un sistem ingenios de pat al lui Procust, care iti intinde si-ti inmoaie oasele ca pe cascaval (si noi platim azi atatia bani pe un chiropractor!). Pe masura ce citesti explicatiile, te uiti si la imagini si mai masori o data dimensiunile tepilor, ale dintilor vreunui ferastrau sau incepi sa te imaginezi personajul principal in vreo distractie de-asta medievala de targ, incepi sa te albesti nitelus la fata si sa inghiti in sec.

Masinarii pentru:
- tortura cu apa, in care "victima" era fortata sa bea foarte multa apa, apoi era intoarsa cu capul in jos, pentru ca greutatea lichidului sa ii apese pe diafragma;
- sfaramarea genunchilor, un cadru cu tepuse ascutite de lemn care strapungeau din laterale rotulele, pe masura ce cadrul era strans de calau;
- tragerea in teapa, fie pe o teapa propriu-zisa, fie pe ceva mai elaborat ca procedura si timp pana la moartea propriu-zisa, scaunul lui Iuda, in care victima era infipta intr-o piramida;
- imobilizarea in cele mai dureroase pozitii, care provoaca spasme musculare, ducand la auto-mutilare sau auto-strangulare;
- spargatoare de capete, similare cu spargatoarele de nuci, doar ca nuca nu simte cum ii crapa dintii, nici cum ii curge creierul pe nas.

weekend praga din timisoara weekend praga din timisoara weekend praga din timisoara
- zgarda cu tepuse si lesa pentru eretici, vrajitoare si alti amarati;
- pat cu tepi;
- para pentru dilatarea gatului, a anusului sau a vaginului; se gaseste si azi la sexshop
- masca rusinii, cu care erai fortat sa te plimbi prin targ, in vazul lumii; ca sa fie totul mai interesant, aveai ochii acoperiti, cu exceptia unei gaurele minuscule si calus in gura, ca sa nu te vaiti


Muzeul Instrumentelor de Tortura Medievala
Křižovnické nám. 1/194, Praga 1
Program: 10-22
Bilet: 140 czk (cca 5,5 eur)

WEEKEND PRAGA DIN TIMISOARA, WEEKEND PRAGA, TIMISOARA

Weekend Praga din Timisoara Cartierul evreiesc

weekend Praga din Timisoara

Secolul al XVII-lea a fost considerat Epoca de Aur a evreimii pragheze. Comunitatea evreiască se ridica la apoximativ 15.000 de membri, adică 30% din întreaga populatie a orasului. Între anii 1597 – 1609, Judah Loew ben Bezalel a fost rabinul-sef al Pragăi. El este considerat cel mai mare savant evreu din istoria Pragăi, mormântul său din Vechiul Cimitir Evreiesc devenind un important loc de pelerinaj.

Expulzarea evreilor din Praga de către Maria Tereza de Austria, în 1745, act bazat pe presupusa lor colaborare cu armatele prusace, a fost o grea lovitură dată comunitătii iudaice din oras. Evreii au fost readmisi în oras după 3 ani, în 1748. În 1848, au fost deschise portile ghetoului din Praga. Fostul cartier evreiesc (redenumit Josefov, în 1850) a fost demolat în cursul asa-numitei "asanări a ghetoului" de la sfârsitul secolului al XIX-lea si începutul celui de-al XX-lea.

Numit dupa imparatul Iosef al II-lea, ale carui reforme i-au ajutat pe evrei sa isi imbunatateasca conditiile de trai in Praga, cartierul evreiesc contine ramasite din vechiul ghetou evreiesc. In timpul celui de-al doilea razboi mondial multi evrei au murit, iar cei care au supravietuit au fost fortati de comunisti sa paraseasca tara, comunitatea evreiasca de astazi din Praga numarand doar 5000-6000 de oameni. Sunt o multime de legende de misteriosul Golem si de spiritul lui Franz Kafka (1883-1924). Se spune că în podul de la Sinagoga veche-nouă stă ascuns Golemul. Golemul este o creatură puternică, făcută din lut, care a fost, conform legendei, făurită de Rabinul Löw pentru a proteja Oraşul evreiesc.


Cartierul Evreiesc din Praga

Muzeul evreiesc din Praga detine una din cele mai impresionante colectii de arta evreiasca, textile si argintarii din lume. Sunt peste 40.000 de exponate si peste 100.000 de carti. Tichetul pe care il puteti cumpara de la muzeu ofera intrarea in Sala Ceremoniala, la vechiul cimitir evreiesc si la sinagogi.

Vechiul cimitir evreiesc - fondat in 1478, este cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa. Oamenii trebuiau inmormantati unul peste altul din cauza lipsei de spatiu. Sunt 12 gropi si 12000 de pietre de mormant.
Intrarea este prin sinagoga Pinkas.
Cimitirul evrreiesc adaposteste mormintele a peste 100000 de oameni ingropati pe 12 straturi. Hitler vroia sa foloseasca acest loc pentru a scapa de toti evreii si apoi sa il proclame: "muzeul exotic al unei rase disparute". Ce m-a socat a fost spatiul foate mic in care se presupunea ca sunt ingropati atat de multi oameni.

Sinagoga Pinkas (Pinkasova Synagoga) - fondata in 1479 de rabinul Pinkas, aceasta sinagoga a fost reconstruita de multe ori de-a lungul secolelor. In ea se afla o galerie pentru femei adaugata la inceputul sec al XVII-lea precum si o colectie de tablouri si schite facute de copii in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Sinagoga Klausen (Klausova synagoga) - fondata in 1694, ea contine expozitii cu ziare si manuscripte evreiesti, expozitii cu traditii si obiceiuri evreiesti precum si desene facute de copii din lagarul de concentrare Terezin.

Sinagoga veche-noua (Staronova synagoga) - fondata in 1270 este cea mai veche sinagoga din Europa si una din cele mai vechi cladiri din Praga. Sinagoga este de asemenea subiectul a numeroase legende, fiind si singura sinagogă din Praga în care se mai oficiază slujbe. "Old new synagogue" este cea mai veche synagoga activa din Europa. Initial s-a numit "new" si era singura sinagoga din cartier. Cand a fost construita cea de-a 2a, nu i se mai putea pastra denumirea de "noua" si astfel a devenit "veche". De aici... numele ei actual.

Sinagoga inalta (Vysoka synagoga) - este numita asa deoarece camera de rugaciuni se afla la etajul intai, si a fost fondata in sec al XVI-lea. Inauntru sunt expozitii de pelerine, draperii, perdele, ornamente de argint precum si un magazin cu suveniruri la parter.

Primaria evreiasca (Zidovska radnice) - aceasta sinagoga a fost construita in 1856 dar fatada sa a fost adaugata in sec al XVIII-lea. Ea contine si un turn cu ceas pe care sunt figuri evreiesti.

Sinagoga Maisel (Maiselova synagoga) - construita de Maisel, cladirea initiala a fost victima unui incendiu in 1689. O sinagoga neo-gotica a fost construita in locul ei. Din anul 1960 in ea se organizeaza expozitii cu argintarii evreiesti, ziare si carti multe din ele aduse in Praga de nazisti pentru a deschide un muzeu.

Sinagoga spaniola (Spanelska synagoga) - fondata in 1868 a fost numita asa datorita interiorului sau gravat cu mauri. In ea este o expozitie ce arata evolutia vietii evreilor in Republica Ceha si pana la emanciparea lor din ziua de astazi.

Manastire St Agnes (Klaster sv. Anezky) - fondata in 1234 de Agnes, sora regelui Wenceslas I. In ea se afla o parte din galeria nationala de arta (colectia arta europeana medievala).

Rudilfinum (Rudilfinum) - construit intre 1876 si 1884, reprezinta un exemplu de stilul cehesc neo-renascentist. A fost numit asa in onoarea printului Rudolf de Habsburg. Intre razboaie a fost folosit ca parlamentul cehoslovac, dar astazi e; gazduieste orchestra filarmonica ceha.

Preturi:
Taxa de intrare pentru muzeul evreiesc este de 300 CZK pentru adulti, 200 CZK pentru copii sub 15 ani si studenti si este gratis pentru copii sub 6 ani.
Taxa de intrare pentru sinagoga veche-noua este de 200 CZK pentru adulti, 140 CZK pentru copii sub 15 ani si studenti si este gratis pentru copii sub 6 ani.(biletul este valabil si pentru Sinagoga Ierusalim incepand cu aprilie pana in octombrie intre 13:00 si 17:00 exceptand sambata si sarbatorile evreiesti).
Taxa de intrare la cimitir este de 50 CZK
Exista si un bilet care contine toate obiectivele evreiesti si costa 480 CZK pentru adulti, 320 CZK pentru copii sub 15 ani si studenti si este gratis pentru copii sub 6 ani.

Orar:
Muzeul evreiesc este deschis:
aprilie - octombrie: in fiecare zi de la 9:00 la 18:00 (exceptand sambata si sarbatorile evreiesti)

noiembrie - martie: in fiecare zi de la 9:00 la 16:30 (exceptand sambata si sarbatorile evreiesti).

Adresa:
Cartierul evreiesc (Josefov)

Transport:

 

Metrou: linia A (statia Staromestska).

weekend praga din Timisoara, weekend, Weekend Praga, Praga

Source: http://www.tvl.ro/turism/104-praga-cehia-vacanta/obiective_turistice_praga/cartierul_evreiesc.html

 

Weekend Praga din Timisoara Manastirea Loreta

 

Este un obiectiv turistic important ce trebuie vizitat in acest weekend Weekend Praga din Timisoarain Praga, situat in partea istorica a orasului. Pe langa arhitectura foarte frumoasa si tezaurul de obiecte religioase, aceasta manastire are si o poveste deosebita.

 

Sub numele de “Manastirea Loreta” vom descoperi, de fapt, un complex arhitectural din secolul al XVII-lea, construit in stil baroc.

 

La origine, a existat capela din marmura ce reproduce fidel casa Sfintei Fecioare, casa aflata acum la Loreto, langa Ancona, in Italia. Acestei capele i s-au adaugat de-a lungul timpului alte constructii si terenuri.

 

Se spune ca pentru construirea capelei de la Praga, a fost adusa o grinda si cateva caramizi chiar de la casa din Loreto.

 

Casa Sfintei Fecioare, de la Loreta, este casa despre care se spune ca a fost, pur si simplu, mutata acolo de ingeri, de la Nazaret. Este casa in care s-a nascut Sfanta Fecioara si a avut loc Buna Vestire precum si Intruparea Mantuitorului. Aceasta casa a fost transformata de apostoli in biserica.

 

In 1291, cand Ierusalimul a fost ocupat de turci, ingerii ar fi luat in chip miraculos casa Sfintei Fecioare de la Nazaret si ar fi transportat-o in Tersatto in fosta Iugoslavie, pentru a o proteja impotriva paganilor. De aici ar mai fi fost mutata de inca trei ori pana a ajuns in Loreto, in 1294. Motivul mutarilor: modul necorespunzator in care a fost cinstita relicva.

 

In 1296, Sfanta Fecioara ar fi aparut in vis unui om credincios si i-ar fi dezvaluit istoria casei. Pe baza informatiilor astfel transmise, s-au facut verificari la Nazaret in locul indicat de Sfanta Fecioara, loc in care a fost descoperita fundatia casei mutata la Loreto, fundatie care avea exact aceleasi dimensiuni ca si casa aparuta in mod miraculos la Loreto.

 

Se pare ca in Boemia si Moravia exista inca vreo 50 de replici ale acestei case.

 

 

Weekend Praga din Timisoara, Praga, Weekend

Breadcrumbs

rezervari bilete de avion Timisoara